Een nieuw kringjaar: 2021

Onze eerste bijeenkomst van het jaar was weer een succes! De eerste bijeenkomst staat altijd in het teken van evaluatie en de richting bepalen voor het komende jaar. We evalueren het afgelopen kringjaar, kijken naar waar we tevreden over zijn maar ook waar verbeterkansen liggen. Het is voor ons belangrijk dat we onszelf blijven ontwikkelen op allerlei gebieden, daarom zijn we ook altijd blij dat we dit aan het begin van het jaar kunnen doen.

We starten altijd met mededelingen vanuit onze kringleden. Daarin worden persoonlijke successen of zaken verteld, bijvoorbeeld een nieuwe baan, maar ook mededelingen op het gebied van ontwikkelingen omtrent samenwerkingen tussen onze kring en collegae of op vakgebied. Dit jaar gaan we eveneens nadenken over hoe we ons lustrum gaan vieren: in 2022 bestaan we namelijk 5 jaar en we vinden dat dit best gevierd mag worden. Wel maakt Corona het wat moeilijker om nu te beslissen hoe we dit in 2022 kunnen vieren, dus we houden de ideeën open.

Daarna worden de data vastgesteld waarop de bijeenkomsten gehouden zullen worden komend jaar. Ook bepalen we al in deze bijeenkomst welke onderwerpen centraal zullen staan, wie de notulisten en voorzitters bij de bijeenkomsten gaan zijn en we bepalen welke werkvormen er ingezet gaan worden. We zijn er, mede door de evaluatie van afgelopen jaren, achtergekomen dat we vaak te veel willen doen in één bijeenkomst, waardoor we het gevoel krijgen niet de diepte in te kunnen gaan. We besluiten dat dit jaar anders te doen. We gaan een aantal onderwerpen over meerdere bijeenkomsten uitsmeren, zodat we meer de diepte in kunnen en daardoor onze kennis en vaardigheden beter kunnen uitbreiden. We besluiten om de volgende onderwerpen dit jaar te gaan bespreken:

Bijeenkomst 2 én 3: EILO, hyperventilatie en boeren

Bijeenkomst 4: Omgaan met weerstand

In zowel bijeenkomst 2 als 3 zullen EILO, hyperventilatie en boeren centraal staan. Zo kunnen we dieper ingaan op de informatie die we verkrijgen in deze bijeenkomsten en kunnen we kritischer naar onze vaardigheden op deze gebieden kijken. In bijeenkomst 4 zullen we kijken naar hoe om te gaan met weerstand. Dit kan zijn vanuit cliënten, maar ook vanuit collega s of bij samenwerkingen.

Aan het eind van de bijeenkomst is het de bedoeling dat alle kringleden een korte evaluatie invullen aan de hand van een 5-puntsschaal hoe zij de desbetreffende bijeenkomst ervaren hebben.

Gepubliceerd door stemkringeindhoven

Stemkring Eindhoven e.o. is een groep van 13 logopedisten en stemspecialisten. De leden van de stemkring komen meerdere keren per jaar bijeen om samen de nieuwste ontwikkelingen te bekijken, bespreken en implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: