Bijeenkomst 2 – 2021

De tweede bijeenkomst was een zeer interessante. We zijn tot veel nieuwe inzichten gekomen en hebben veel nieuwe informatie te horen gekregen.

Deze bijeenkomst stond in het teken van de behandeling van EILO (Exercise Induced Laryngeal Obstruction), waarbij het feitelijk zo is dat de keel vernauwt bij inspanning. Het onderwerp binnen de logopedie is nog niet heel bekend, maar we merken steeds vaker dat we cliënten binnen deze groep in ons werk zien. In de bijeenkomst wordt uitgezet wat het verschil is tussen EILO en hyperventilatie of astma, hoe je de verschillen kunt herkennen en wat de behandelmogelijkheden zijn. We komen tot de conclusie dat we eigenlijk voor een groot deel al weten wat we kunnen doen qua behandelingen, maar dat vooral de samenwerking met andere disciplines erg belangrijk is. Ook het onderzoek van zowel de logopedist als het ziekenhuis zijn bij EILO erg belangrijk om te voorkomen dat de verkeerde diagnose gesteld wordt.

Daarna hebben we het gehad over de behandeling bij hyperventilatie. Dit is een onderwerp wat we veel zien in ons werk. Over het algemeen staat de behandeling van hyperventilatie meer centraal rondom mentale aspecten en veel minder is de focus gericht op het fysieke. Aan de hand van een casus bespreken we behandelingen en behandelmogelijkheden, samenwerking tussen verschillende disciplines en de rol van onszelf als therapeut in het proces van een cliënt.

Als laatste in de bijeenkomst hebben we het nog kort over boeren. In deze bijeenkomst is het met name de bedoeling dat we informatie bespreken over welke vormen van boeren er bestaan en welke onderzoeken gedaan kunnen worden. In onze volgende bijeenkomst gaan we dieper op dit onderwerp in.

Gepubliceerd door stemkringeindhoven

Stemkring Eindhoven e.o. is een groep van 13 logopedisten en stemspecialisten. De leden van de stemkring komen meerdere keren per jaar bijeen om samen de nieuwste ontwikkelingen te bekijken, bespreken en implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: