Bijeenkomst 3 – 2021

Terugkijkend op onze vorige bijeenkomst zijn de kringleden zeer positief over onze nieuwe aanpak om meerdere bijeenkomsten te wijden aan een aantal onderwerpen, zodat we daar dieper op in kunnen gaan. We zijn blij met onze verandering in aanpak ten opzichte van vorige jaren. Daarnaast geeft Femke aan naar de KKB-dag geweest te zijn, welke zeer zinvol is geweest.

In onze derde bijeenkomst van dit jaar hebben we het gehad over boeren en multidisciplinair samenwerken. Vorige bijeenkomst hebben we al wat informatie gehad over de verschillende vormen van boeren, bij deze bijeenkomst gaan we dieper in op de behandelmogelijkheden. Er wordt gesproken over mogelijke inzet van MFL (manuele facilitatie van de larynx) en kinesiotaping – indien dit tot de mogelijkheden van de therapeut behoort te kunnen inzetten. Daarnaast richt de behandeling van boeren zich met name op gedragsverandering. Ons kringlid Lindy heeft een filmpje met fysiotherapeut / collega Corry Heesterbeek gemaakt waarin uitleg gegeven wordt over de inzet van Re-Attach. Vanuit NLP vertelt zij ook over de logistieke niveaus waar de verschillende stappen en effecten met de cliënt besproken worden om tot verandering te komen. Deze niveaus kun je zelf ook inzetten als je zelf tot gedragsverandering wilt komen, hoe groot of klein de verandering ook is. Lindy illustreert ons aan de hand van een voorbeeld hoe de stappen doorlopen worden.

Daarna wordt er besproken hoe andere disciplines tegen samenwerking aankijken, waar zij graag de samenwerking aangaan en op welke manier, en waar er nog verbetering aangebracht kan worden omtrent samenwerking tussen verschillende disciplines. Aan de hand van verschillende stellingen bespreken we in kleine groepen tegen welke problemen we aanlopen bij het gekozen onderwerp en welke oplossingen er bestaan. Voor het eerst hebben we gewerkt met break-out rooms, omdat we de bijeenkomsten nog steeds online houden. Los van wat technische problemen aan het begin, is het een zeer waardevolle bijeenkomst geweest en zijn we weer tot veel nieuwe inzichten gekomen.

Gepubliceerd door stemkringeindhoven

Stemkring Eindhoven e.o. is een groep van 13 logopedisten en stemspecialisten. De leden van de stemkring komen meerdere keren per jaar bijeen om samen de nieuwste ontwikkelingen te bekijken, bespreken en implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: