Bijeenkomst 4 – 2021

Vandaag hebben we weer met een groot deel van onze leden een bijeenkomst gehad. Dit maal was het onderwerp weerstand. We hebben het onderwerp in de breedste zin van het woord genomen: men kon een casus indienen waarin weerstand vanuit de cliënt bemerkt werd, maar er konden ook casussen ingediend worden waarbij er weerstand vanuit jezelf als therapeut naar voren kwam. In veel gevallen bleek dat deze twee ook hand in hand kunnen gaan: op het moment dat een cliënt weerstand geeft, reageer je daar als therapeut soms ook met weerstand op.

Vaak gebeurt het reageren met weerstand onbewust. Als therapeut kun je in deze situaties groeien en leren door te kijken naar je eigen weerstand: waar komt deze vandaan? Welke situaties of welk gedrag roept die weerstand nu bij me op? Door de werkvorm intervisie te gebruiken in combinatie met het model kernkwaliteiten hebben we elkaar inzichten en adviezen kunnen geven, om vervolgens dus met die weerstand aan de slag te kunnen gaan. Een heel prettige manier om groei en ontwikkeling te stimuleren!

Midden januari 2022 zullen we weer bij elkaar komen om het jaar 2021 te evalueren en stil te staan bij de groei van onze kring. Hoe gaan we in de toekomst met elkaar verder? Zijn er zaken die aandacht of verandering behoeven, of is ieder lid tevreden? Naar verwachting zullen we deze bijeenkomst weer online bijwonen. Hopelijk zijn er, op een later moment in het volgende jaar, weer nieuwe mogelijkheden om elkaar een keer live te gaan zien. Daar kijken we naar uit!

Gepubliceerd door stemkringeindhoven

Stemkring Eindhoven e.o. is een groep van 13 logopedisten en stemspecialisten. De leden van de stemkring komen meerdere keren per jaar bijeen om samen de nieuwste ontwikkelingen te bekijken, bespreken en implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: