Bijeenkomst 2 – 2022

Wat hebben we gisteren toch een fijne bijeenkomst gehad! Helaas kampten we met een aantal zieken, waardoor we niet compleet konden zijn, desalniettemin was het een enerverende, energieke en inspirerende bijeenkomst.

Onze bijeenkomst stond in het teken van profileren. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er meer bekendheid komt rondom ons werk als logopedist, maar vooral ook rondom de specialisatie in stem-, adem- en keelklachten. We hebben namelijk opgemerkt dat zowel andere, mede, professionals als cliënten ons nog niet altijd zo goed weten te vinden. Als beroepsgroep zijn logopedisten over het algemeen nog te bescheiden en dit terwijl er geweldige ondernemers binnen ons vak bestaan! Die ondernemende kracht moeten we juist meer durven inzetten en trots uitdragen betreffende ons vak.

Er zijn ideeën opgedaan om profilering te vergroten: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we bekender worden en dat we meer zichtbaar én vindbaar zijn? Er zijn ideeën langsgekomen over het inzetten van social media of bijvoorbeeld het stemplatform meer in te zetten. Daarnaast vinden we het van belang dat de samenwerking meer opgezocht wordt, zowel binnen onze eigen beroepsgroep als met andere professionals. Door samen te werken kunnen we juist meer bereiken dan wanneer we allemaal op ons eigen eilandje blijven zitten of beschermend zijn ten opzichte van ons eigen bedrijf of beroepsgroep. Door samenwerking op te zoeken, kun je een cliënt juist méér bieden, holistisch werken en geef je elkaar in feite nog meer de kans om te laten zien wat jij in huis hebt. Je geeft elkaar de kans om nog meer bezig te zijn met hetgeen waar jij zo van houdt: je vak!

Bij het opvoeden van kinderen zeggen ze wel eens: “It takes a village to raise a child”. Waarom kunnen we niet ook hetzelfde zeggen over het helpen van cliënten?

“It takes a village to help your fellow man”

© Pixabay
Advertentie

Gepubliceerd door stemkringeindhoven

Stemkring Eindhoven e.o. is een groep van 13 logopedisten en stemspecialisten. De leden van de stemkring komen meerdere keren per jaar bijeen om samen de nieuwste ontwikkelingen te bekijken, bespreken en implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: