Zingen is goed voor je!

Wie maakt zich er wel eens schuldig aan? Je bent net wakker en besluit even een lekker warme (of verfrissende douche) te nemen. En voor je het weet schalt die lekkere hit die je gisteren op de radio gehoord hebt uit jouw mond naar buiten. Met een beetje pech klinkt het nét niet helemaal zoals op de radio, en kunnen je huisgenoten hier niet van meegenieten…

Maar ach: uit onderzoek is gebleken dat zingen onder de douche juist erg goed voor je is! Het verlaagt je stressniveau, doordat de hoeveelheid cortisol (het hormoon dat gelinkt is aan stress) in je bloed verlaagd wordt. Mensen die regelmatig zingen, hebben minder cortisol in hun systeem, wat betekent dat je minder stress ervaart én de gezondheid van je hart verbetert.
Daarnaast is het goed voor je humeur, het is qua effect zelfs vergelijkbaar met yoga: je brein krijgt er een lading endorfine en oxytocine door, twee stofjes die ervoor zorgen dat je je goed voelt.

Uit ditzelfde onderzoek is tevens naar voren gekomen dat mensen die bijvoorbeeld in een koor zingen, een hogere weerstand hebben en dus minder snel het heersende griepje of die ene verkoudheid te pakken krijgen. Ook voor de taalontwikkeling is het goed: door voor je kinderen te zingen bereid je hun hersenen vroegtijdig en op een positieve manier voor op de verwerking van taal.

Dus gewoon lekker door zingen, zouden wij zeggen!

20689771_165026590722724_2966907079391873695_o

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: